Законопроєкт про медіа ліквідує

Законопроєкт про медіа ліквідує "чорні списки" російських артистів – Княжицький

Укрінформ
Законопроєкт №2693 "Про медіа" ліквідовує так звані чорні списки артистів та інших осіб з країни-агресора, які закликали до повалення державного ладу і порушували український закон.

Про це заявив член фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький під час виступу з трибуни Верховної Ради в середу, який було взято спільно з фракцією "Голос", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон, фактично, ліквідовує так звані чорні списки, які забороняли показувати (на екрані - ред.) тих осіб країни-агресора, які закликали до повалення державного ладу і порушували український закон", - сказав Княжицький.

За словами депутата, раніше ці списки складало Міністерство культури, але законопроєкт "Про медіа" передбачає надання можливості складати списки Нацраді з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте також: Журналісти просять Раду відхилити законопроєкт "Про медіа"

Також Княжицький зазначив, що законопроєкт скасовує всі старі "чорні списки", але "жодним чином не зобов'язує Нацраду когось туди подавати".

"Таким чином, це відкриває шлях поверненню всіх "пореченкових" і інших негідників на українські екрани", - сказав Княжицький.

Як повідомлялося, у середу, 1 липня, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики розгляне на своєму засіданні о 15:00 доопрацьований проєкт закону №2693 "Про медіа", а також альтернативний №2693-2 "Про медіа в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-