Росія використовує Інтерпол для політичного переслідування Муждабаєва – Єнін

Росія використовує Інтерпол для політичного переслідування Муждабаєва – Єнін

Укрінформ
Росія використовує можливості Інтерполу для політичних переслідувань, що підтверджує і оголошення у міжнародний розшук заступника гендиректора ATR Айдера Муждабаєва.

Про це заявив у Facebook заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.

Він зазначив, що використання Росією можливостей Інтерполу для політичних переслідувань - давно встановлений факт.

Дипломат нагадав, що цьому присвячена окрема резолюція Ради Європи від 26 квітня 2017 року - «Упродовж останніх років Інтерпол і його система «червоних повідомлень» неправильно використовувалися деякими країнами-членами з політичною метою задля придушення свободи висловлювання і переслідування політичних опонентів».

«Впевнений, що Комісія по контролю за файлами Інтерполу надасть належну оцінку кейсу Айдера Муждабаєва», - написав Єнін.

Читайте також: Росія оголосила в розшук заступника гендиректора ATR Муждабаєва

Як повідомлялося, Слідчий комітет РФ заочно пред'явив заступникові гендиректора ATR Айдеру Муждабаєву звинувачення в «тероризмі» й оголосив його в міжнародний розшук.

Росія офіційно визнала Муждабаєва терористом, опублікувавши фото документа, згідно з яким журналіста звинувачують за ст.205.2 КК РФ «Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-