Росія заблокувала дистанційне голосування в Генасамблеї ООН

Росія заблокувала дистанційне голосування в Генасамблеї ООН

Укрінформ
Росія разом з Венесуелою, Іраном і Кубою порушили так звану процедуру умовчання під час ухвалення ініціативи про запровадження тимчасових положень про дистанційне голосування Генасамблеї ООН у період пандемії.

Позицію України з цього приводу прокоментував агентству постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Україна стурбована тим, що сьогодні не вдалося схвалити рішення про запровадження тимчасової процедури дистанційного голосування у Генеральній Асамблеї ООН", - зауважив дипломат.

Він підкреслив, що в умовах нинішньої надзвичайної ситуації та пандемії "найбільш демократичний головний орган ООН – Генасамблея, залишається обмежениму виконанні покладених на нього повноважень згідно зі Статутом ООН".

Читайте також: Україна звернулася до генсека ООН щодо репресій РФ в окупованому Криму

Наступного тижня ООН відзначатиме річницю ухвалення своєї Хартії. У цьому зв'язку постійний представник України підкреслив, що положення основоположного документа "не лише ігноруються, а й грубо порушуються одним постійним членом Ради Безпеки".

Як зауважив Кислиця, сьогоднішні дії РФ довели, що пагубна практика їхніх маніпуляцій положеннями Статуту ООН та обмеження дієздатності органів ООН була застосована й до Генеральної Асамблеї. А цей орган покликаний збалансувати повноваження Радбезу та вирішувати у демократичний спосіб будь-які питання, які розглядаються в ООН, у тому числі у сфері підтримання міжнародного миру й безпеки.

"Україна разом з нашими партнерами та іншими прогресивними членами Організації докладатиме зусиль з метою поновлення повноцінної діяльності Генеральної Асамблеї у часи, коли міжнародне співтовариство очікує від неї рішучих та практичних кроків з протидії пандемії, а також розв’язання інших проблем, які лише загострилися під час COVID-19", - підкреслив постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-