Адвокати Порошенка оскаржують бездіяльність Венедіктової та вимагають відводу слідчих ДБР

Адвокати Порошенка оскаржують бездіяльність Венедіктової та вимагають відводу слідчих ДБР

Укрінформ
Адвокати Петра Порошенка оскаржують у суді бездіяльність генерального прокурора Ірини Венедіктової, оскільки Офіс Генпрокурора не відреагував на п’ять заяв про кримінальні правопорушення.

Про це повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність", з посиланням на адвоката Ігоря Голованя.

«Встановлені законом 24 години давно минули. Оскаржили бездіяльність Генерального прокурора до суду», – заявив він, додавши, що п’ять заяв про кримінальні правопорушення (зловживання владою та службовим становищем, незаконне проникнення до володіння особи з метою обшуку, службове підроблення, перешкоджання діяльності депутатів, журналістів та адвокатів) подали до Офісу Генерального прокурора 3 червня.

«Також спрямували до суду заяви про відвід слідчих ДБР, що здійснили незаконний обшук, а тепер намагаються блокувати виставку колекції картин, що належить подружжю Порошенків», – сказав Головань.

Він також повідомив, що судове засідання, на якому мали розглядати апеляцію на ухвалу Печерського суду про арешт картин, 5 червня не відбулося, оскільки слідчі не надали суду матеріали провадження. Через це адвокати Порошенка направили до суду заяву про роз’яснення ухвали слідчого судді про арешт картин у музеї Івана Гончара. Вони хочуть отримати відповідь, чи може музей відкрити виставку для відвідувачів.

Читайте також: Адвокат прокоментував "примусовий привід" Порошенка на допит у ДБР

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня Порошенко не прийшов на допит у ДБР як свідок у справі про незаконне переміщення через кордон культурних цінностей. Замість цього він у Музеї Івана Гончара презентував виставку картин зі своєї приватної колекції.

Представники ДБР тоді прийшли до Музею Івана Гончара. За словами представників закладу, силовики виламали двері.

Читайте також: "Євросолідарність" вимагає звільнення керівництва ДБР після штурму музею Гончара

У ДБР заявили, що прибули до музею, щоб вручити Порошенку повідомлення про виклик на допит та провести слідчі дії. При цьому у ДБР стверджують, що адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій, тому було задіяно спецпідрозділ.

Раніше ДБР оприлюднила на своєму Telegram-каналі повторний виклик на допит Петра Порошенка на 29 травня у межах розслідування двох кримінальних проваджень: щодо переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників, а також за фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, що може заподіяти істотної шкоди державним інтересам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-