Уряд утворив окреме Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

Уряд утворив окреме Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні 27 травня утворив Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці у Facebook.

"Кабінет міністрів прийняв постанову щодо створення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Цією ж постановою пропонується перейменувати Міністерство енергетики та захисту довкілля України на Міністерство енергетики України", - написав він.

Таким чином, за словами Мокана, будуть створені два окремі міністерства. Обидва міністерства є правонаступниками прав та обов'язків Міністерства енергетики та захисту довкілля у відповідних сферах, підкреслив він.

Читайте також: В.о. міністрів освіти, культури та енергетики мають перспективу стати міністрами - Шмигаль

Представник уряду в парламенті також зазначив, що забезпечення діяльності Міністерства енергетики та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів здійснюється в межах видатків, передбачених на забезпечення діяльності Міністерства енергетики та захисту довкілля у відповідних сферах у поточному році.

Проєкт відповідного рішення ухвалено з одноденним доопрацюванням.

Проєкт постанови під час засідання уряду презентувала в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

"Міністерством енергетики та захисту довкілля розроблено проєкт постанови "Деякі питання оптимізації системи органів виконавчої влади". Метою проєкту є оптимізація системи центральних органів виконавчої влади шляхом розмежування повноважень у сфері навколишнього середовища та енергетики, що дасть змогу комплексно формувати державну політику у цих сферах та уникнути конфлікту інтересів при реалізації державної політики", - сказала Буславець.

За її словами, інституційна спроможність Міністерства енергетики та захисту довкілля унеможливлює належний рівень формування та реалізації державної політики у сферах енергетики та захисту довкілля.

"Це призводить до неузгодженості та конфлікту інтересів", - додала Буславець.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики та захисту довкілля України було утворене у 2019 році шляхом об'єднання Міністерства охорони навколишнього природного середовища України (існувало з 9 грудня 2010 року) та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (існувало з 9 грудня 2010 року).

Чинний склад уряду на чолі з Денисом Шмигалем було сформовано 4 березня 2020 року після відставки уряду Олексія Гончарука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-