Президентка Грузії застерігає від призначення Саакашвілі в український уряд

Президентка Грузії застерігає від призначення Саакашвілі в український уряд

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі застерігає, що можливе призначення Михеїла Саакашвілі на високу посаду в українському уряді спричинить дефіцит довіри між двома країнами.

Про це йдеться в заяві Зурабішвілі, оприлюдненій на сайті президента Грузії 28 квітня.

У документі зазначається, що Грузія та Україна є близькими стратегічними партнерами, співпраця яких базується на багатовіковій дружбі, повазі, спільних інтересах та прагненнях. Водночас, зауважила Зурабішвілі, те, що країна-партнер зараз розглядає кандидата на високу політичну посаду, якого судами усіх трьох інстанцій Грузії визнали винними, спричинило занепокоєння уряду Грузії та суспільства.

"Як глава держави, я добре знаю, що втручання у внутрішні справи та кадрову політику іншої держави неприпустиме у міжнародних відносинах. Однак також є неприйнятним і незрозумілим з боку українського уряду обрати громадського діяча, злочинна діяльність якого визнана не лише у суді Грузії, а й у відповідному рішенні Європейського суду з прав людини. Не кажучи вже про те, що його звинувачують у тяжких корупційних злочинах", - заявила Зурабішвілі.

Вона додала, що нинішньою ситуацією стурбовані всі, хто поважає історію наших країн, найважчий шлях, який ми пройшли разом, і ті, хто піклується про майбутнє нашої стратегічної дружби.

"Серед них я особисто - президент Грузії, і зі мною - більшість суспільства. Тільки ті, хто хоче розірвати непохитну дружбу між Грузією та Україною, можуть бажати такого розвитку подій", - переконана Зурабішвілі.

Насамкінець вона вислови сподівання, що інтереси наших країн будуть "більш цінними та захищеними, ніж вузькі політичні амбіції та розрахунки".

Читайте також: Кабмін не ухвалював жодних рішень щодо Саакашвілі - представник уряду у Раді

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня народний депутат Олександр Качура (фракція партії "Слуга народу") заявив, що експрезидент Грузії і колишній глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі розглядається як кандидат на посаду віцепрем'єр-міністра з реформ.

Сам Саакашвілі заявив, що стати віцепрем'єром з реформ йому запропонував Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-