Позачергове засідання Ради має відбутися 16 квітня – депутат

Позачергове засідання Ради має відбутися 16 квітня – депутат

Укрінформ
Позачергове пленарне засідання Верховної Ради, на якому депутати планують ухвалити зміни до Регламенту щодо спрощення розгляду поправок до законопроєктів, має відбутися 16 квітня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступниця голови депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Позачергове засідання Ради заплановане на четвер, 16 квітня. Про це депутатам нашої фракції повідомив її голова Давид Арахамія", – зазначила депутатка.

За її словами, до порядку денного цього засідання планують включити законопроєкт №1043 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", яким пропонується спрощення процедури розгляду проєктів законів у другому читанні.

Читайте також: Комітет Ради сподівається впоратися з “банківським” законопроєктом за тиждень

"Так, розглядатиметься законопроєкт №1043. Сьогодні його підтримав Регламентний комітет із відповідною поправкою про спеціальну "антиспам-процедуру", – додала Кравчук.

Раніше вона уточнювала, що ці зміни до Регламенту передбачають: у випадку, коли до законопроєкту вноситься більше поправок, ніж у ньому є пунктів, але не менше 500 поправок, він може розглядатися за спеціальною процедурою. Її може ініціювати не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР. Рішення ж про розгляд за спецпроцедурою може прийняти лише парламент – 226 голосами. Така процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат – на розгляді однієї, неврахованої комітетом, поправки.

Читайте також: Разумков припускає, що для боротьби із "правочним спамом" змінять регламент

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 13 квітня, голова підкомітету з питань міжнародного партнерства та співробітництва щодо реалізації антикорупційної політики у фінансовій, агропромисловій і енергетичній сферах Комітету ВР з питань антикорупційної політики Іван Шинкаренко (фракція "Слуга народу") в ефірі одного з телеканалів повідомив, що наступне позачергове засідання Ради може відбутися 15 квітня.

14 квітня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк і співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко повідомили, що позачергове пленарне засідання, заплановане на 15 квітня, не відбудеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-