КВУ порахував, як депутати ходили в Раду під час карантину

КВУ порахував, як депутати ходили в Раду під час карантину

Інфографіка
Укрінформ
Народні депутати від фракції "Європейська солідарність" і "Слуга народу" стали лідерами за відвідуванням позачергових засідань Верховної Ради під час карантину.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook за даними електронної системи реєстрації Ради.

"Найвищі показники відвідування в «Європейської солідарності», 90% депутатів якої регулярно приходили на засідання Ради. Вони стали лідерами з відвідування у кожний з днів, коли відбувалися позачергові засідання. На другому місці – «Слуга народу». В середньому 86% депутатів монобільшості з’являлися на засіданнях Ради", - йдеться у повідомленні.

Третій результат у фракції «Голос» – 75% депутатів фракції відвідували позачергові засідання Ради під час карантину.

Посередні показники в групи «Довіра» (як правило, 69% депутатів групи були зареєстровані), позафракційних (65%) та «Опозиційної платформи - За життя» (63%).

Найнижчі результати - у ВО «Батьківщина» (51%) та групи «За майбутнє» (42%).

Читайте також: КВУ: лише 100 "слуг народу" підтримали всі кадрові зміни у владі - хто голосував

"Варто відзначити, що ряд депутатів пропускали засідання Ради з об’єктивних причин, пов’язаних із ситуацією з коронавірусом. Так, частина депутатів не відвідувала засідання, оскільки раніше вони перебували за кордоном, ще в частини виявили коронавірус. При цьому загальні показники відвідування не надто відрізнялися від тих, як депутати зазвичай відвідують Раду. Так, під час 2 сесії Ради (вересень-січень) в середньому Раду відвідували 348 народних депутатів, під час карантину – 328", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

За інформацією Комітету виборців, всього з моменту оголошення карантину 11 березня відбулося шість позачергових пленарних засідань ВР.

В середньому на них було зареєстровано 328 народних депутатів. Тобто, близько 100 політиків не відвідували засідання Ради під час карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-