Орбан відвідає Україну після пандемії коронавірусу

Орбан відвідає Україну після пандемії коронавірусу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто підтвердив візит в Україну Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана після завершення пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба МЗС за результатами переговорів по відеозв’язку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з угорським колегою у четвер.

“Я радий отримати від мого колеги Петера Сіярто підтвердження, що Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийняв наше запрошення і завітає до України. Ми з нетерпінням чекаємо на його візит. Ми домовилися, що коли пандемія коронавірусу мине, ми зможемо разом з угорською стороною швидко узгодити дату візиту”, - сказав Кулеба.

Зазначається, що міністри закордонних справ України та Угорщини домовилися найближчим часом фіналізувати угоди, підписання яких очікується під час зустрічі лідерів держав, Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 9 січня заявив, що відносини між Україною і Угорщиною може поліпшити особиста зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.

Відносини між Україною та Угорщиною ускладнилися після ухвалення Верховною Радою Закону "Про освіту" 5 вересня 2017 року. Згідно з нормами цього документа, який набув чинності 28 вересня 2017 року, розширено використання державної мови в шкільному навчанні.

Читайте також: Українців в Угорщині не штрафуватимуть за прострочені документи

Після цього Угорщина висловила занепокоєння майбутнім угорської меншини в Україні.

Будапешт блокував засідання комісії Україна – НАТО на вищому рівні і заявляв, що готовий протистояти євроатлантичній інтеграції України, поки до закону не буде внесено зміни.

16 січня Верховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про повну загальну середню освіту", яким серед інших питань, врегульовується питання навчання мовами корінних народів та національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-