РФ не демонструє конструктиву щодо транзиту гуманітарних вантажів для України – Кулеба

РФ не демонструє конструктиву щодо транзиту гуманітарних вантажів для України – Кулеба

Укрінформ
Російська Федерація наразі не демонструє конструктивного ставлення до вирішення питання транзиту її територією гуманітарних вантажів для нашої країни, попри конструктив української сторони у питанні організації виїзду росіян з України.

Про це в ефірі каналу «Україна» в середу, 25 березня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відповідь на запитання, коли наші співгромадяни зможуть повернутися з Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, є така в нас операція – ми хочемо повернути українців з Росії, які виявили таке бажання, росіяни хочуть забрати своїх громадян. Але в нас є ще одне питання з російською стороною – це транзит матеріалів, необхідних для вироблення медичних препаратів через Росію до України... Ми наразі демонструємо дуже позитивне і конструктивне ставлення щодо цього потяга (Москва - Київ – ред.), але не спостерігаємо конструктивного ставлення Російської Федерації щодо доступу матеріалів. Тому це питання дипломатично буде вирішено і тоді ми побачимо», - сказав Кулеба.

Читайте також: МЗС погодило евакуацію росіян і очікує від РФ дозволу на транзит гумдопомоги для України

Як повідомляв Укрінформ, МЗС і Мінінфраструктури України працюють над питанням організації спеціального потяга для вивезення громадян РФ з території України.

Станом на сьогодні до Посольства України в РФ звернулися близько 800 наших співвітчизників, які хочуть повернутися на Батьківщину.

Міністерство закордонних справ на прохання РФ надало дозвіл на евакуацію з України громадян Росії і очікує з російського боку зустрічних кроків щодо дозволу на транзит її територією гуманітарних вантажів для України для боротьби з поширенням коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-