Шмигаль назвав пріоритети нового уряду

Шмигаль назвав пріоритети нового уряду

Відео
Укрінформ
Пріоритетами нового складу Кабінету міністрів лишатимуться всі ті завдання, що Президент України озвучив під час призначення попереднього складу уряду в серпні 2019 року.

Про це сказав кандидат у Прем’єр-міністри України Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нашими пріоритетами залишатиметься все, що 29 серпня 2019 року було озвучено Президентом під час призначення попереднього уряду, але не доведено до кінця: це продовження децентралізації, створення сприятливого інвестиційного клімату, здобуття енергоефективності, розбудова промисловості, аграрного сектору та інфраструктури, покращення якості медицини та освіти. І найважливіше — зміцнення національної безпеки та оборони, завершення війни на Донбасі й повернення анексованого Криму. Всі ці завдання буде вирішувати новий уряд. Не буде вирішувати - значить не буде цього уряду, це очевидно”, - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що новий уряд збереже і буде розвивати ті реформи і проєкти, які вже почали реалізовувати.

“Мова іде про реформу децентралізації, якою я на посаді віцепрем’єр-міністра займався останні тижні, і як голова облдержадміністрації в Івано-франківську займався останні більше, ніж пів року. Мова про програму “велике будівництво”, яка має зіштовхнути економіку з мертвої точки, розігріти її і дати поштовх для подолання економічної кризи, недопущення бюджетної кризи”, - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль пропонує переглянути держбюджет-2020

Окрім того, за його словами, обов’язок нового Кабінету міністрів України - найближчим часом презентувати країні стратегію та перспективи економічного розвитку на майбутні роки.

“Як віцепрем’єр, ініціював велику дискусію щодо подальшої децентралізації, як прем’єр-міністр — пропонуватиму започаткувати велику дискусію щодо місця України на економічній мапі світу та шляхів досягнення цієї визначеної мети”, - зауважив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада розглядає призначення Дениса Шмигаля на посаду Прем'єр-міністра. Парламент 353 голосами звільнив з посади попереднього очільника уряду Олексія Гончарука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-