МЗС:

МЗС: "12 кроків до миру на Донбасі" є приватною ініціативою, а не офіційним документом Мюнхена

Укрінформ
Керівництво Мюнхенської конференції не визнає «12 кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні» офіційним документом, це приватна ініціатива, тому його було видалено з офіційного сайту конференції.

Про це у коментарі Укрінформу заявила речниця МЗС України Катерина Зеленко.

«Документ «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні» був підготовлений неурядовою організацією Euro-Atlantic Security Leadership Group. Це приватна ініціатива групи політиків та експертів, небайдужих до питань міжнародної безпеки та безпекової ситуації в Україні, зокрема збройної агресії РФ проти нашої держави», - зазначила вона.

Речниця МЗС акцентувала, що тези, які містяться в цьому документі, не відповідають офіційній позиції Української держави.

Зеленко також повідомила, що, за інформацією керівництва Мюнхенської конференції безпеки, воно також не визнає цей матеріал офіційним документом конференції, а його текст було видалено з офіційного сайту конференції.

Читайте також: 12 кроків: росіяни та організатори Мюнхенської конференції склали план припинення війни в Україні

Як повідомляли ЗМІ, три європейські неурядові організації, включаючи авторитетну Мюнхенську безпекову конференцію, у співпраці з Російською радою міжнародних справ, оприлюднили документ за назвою "12 кроків для більшої безпеки України та євроатлантичного регіону".

Цей документ, по суті, має на меті відновлення співпраці Заходу з Росією без деокупації Криму та без виконання вимог України щодо Донбасу. Він пропонує, зокрема, поступове зняття санкцій з Росії, зближення між РФ із Євросоюзом. Також планом пропонується запуск всеукраїнського загальнонаціонального діалогу щодо визначення нової ідентичності України, який врахує погляд сусідів України, включаючи Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-