Інфраструктура, енергетика, космос: Зеленський і Конте домовилися поглибити співпрацю

Інфраструктура, енергетика, космос: Зеленський і Конте домовилися поглибити співпрацю

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте домовилися поглибити співпрацю в усіх сферах взаємного інтересу.

Про це за результатами зустрічі Зеленського і Конте в Італії повідомляє пресслужба глави Української держави.

«Італія – в трійці найбільших економічних партнерів України в ЄС та один з основних торговельних партнерів у світі. Обсяги торгівлі торік сягнули понад 4 мільярди доларів США. Впевнений, що ми можемо покращувати цей результат і таким чином зміцнювати нашу дружбу», – заявив Президент.

Він відзначив зацікавленість України в поглибленні відносин з урядом Італії та розвитку співпраці в усіх сферах взаємного інтересу, зокрема, участі італійських компаній у реалізації інфраструктурних проєктів і розвитку української енергетики.

«Наш уряд працює на спрощення економічних та бізнес-процесів. На цей рік у нас великі плани щодо будівництва доріг, мостів, розвитку портів та аеропортів. Ми будемо раді бачити італійських інвесторів в Україні і зробимо все заради безпеки їхній інвестицій. Давайте разом будувати в Україні та створювати робочі місця», – зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський у Римі зустрівся з прем’єром Італії

Сторони також порушили питання зміцнення культурних зв’язків, розвитку науково-технічної співпраці, особливо в космічній сфері. Під час перемовин було погоджено графік контактів на найвищому рівні на 2020 рік та обговорено підготовку візиту Прем’єр-міністра Італії Джузеппе Конте в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Зеленський 7 лютого прибув з візитом до Італії.

Крім зустрічі з Прем’єр-міністром Джузеппе Конте, запланована зустріч глави Української держави з Президентом Італії Серджіо Маттареллою.

Фото: пресслужба глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-