Кулеба та Сіярто проведуть у Будапешті засідання міжурядової комісії

Кулеба та Сіярто проведуть у Будапешті засідання міжурядової комісії

Укрінформ
Віцепрем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто домовилися провести у Будапешті Спільну міжурядову українсько-угорську комісію з питань економічного співробітництва.

Про це сказав Кулеба на спільному брифінгу з Сіярто в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сім років не засідала наша двостороння комісія. Це абсолютно неприпустимо і на мою думку, і на думку Петра. Тому сьогодні ми домовилися не відкладати це питання і вже протягом місяця провести засідання комісії в Будапешті”, - сказав Кулеба.

За його словами, під час засідання обговорять конкретні проєкти, які можуть бути спільно реалізовані Україною та Угорщиною.

Читайте також: Сіярто каже, що зробив дві пропозиції Україні щодо освітнього закону

Як заявив на брифінгу Сіярто, уряд Угорщини зацікавлений у відновленні добросусідських відносин з Україною, але важким питанням двосторонніх взаємин лишається лише закон про освіту.

“Уряд Угорщини зацікавлений у тому, щоб відновити добросусідські відносини з Україною. Немає такої нормальної людини, яка б не хотіла мати добрі відносини зі своїм сусідом”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня Верховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про повну загальну середню освіту", яким серед інших питань, врегульовується питання навчання мовами корінних народів та національних меншин.

Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петер Сіярто 7 лютого перебуває у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-