Зеленський із дружиною відвідали меморіальний комплекс

Зеленський із дружиною відвідали меморіальний комплекс "Яд Вашем" у Єрусалимі

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською відвідали Меморіальний комплекс «Яд Вашем» у Єрусалимі.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що президентське подружжя оглянули фотовиставку «Спалахи пам’яті» на території комплексу.

Зеленський відвідав Меморіальний комплекс «Яд Вашем» / Фото: Офіс Президента

На виставці, зокрема, представлені фотосвідоцтва, зроблені євреями під час Голокосту. Окрема експозиція присвячена історії звільнення в’язнів концтабору Аушвіц. «Це дуже важлива виставка для збереження пам’яті про страшну трагедію Голокосту», – підкреслив Зеленський.

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон показав Зеленському та його дружині місце пам'яті знищеної єврейської громади Кривого Рога у Меморіальному комплексі «Яд Вашем».

"Віддали шану жертвам Голокосту в Долині знищених громад Яд-Вашем. Я показав президенту Зеленському, де знищена єврейська громада Кривого Рога навіки закарбована в камені у Єрусалимі", -  повідомив дипломат у Twitter.

Президент і перша леді поклали квіти до ділянок монумента «Долина знищених громад», присвячених пам’яті єврейських громад України та Польщі, частково або повністю знищених під час Голокосту.

Читайте також: Зеленський поділився з Нетаньягу історією своєї родини часів Голокосту

Як повідомлялося, 23-24 січня Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Ізраїлі, де проходять заходи у межах Всесвітнього форуму пам'яті Голокосту, присвяченого 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц.

Читайте також: Ізраїльський форум: Зеленський і делегація поступилися місцями жертвам Голокосту

У четвер зранку Президент заявив, що українська делегація поступилася своїми місцями на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-