Рада звільнила Яременка з посади голови комітету зовнішньої політики

Рада звільнила Яременка з посади голови комітету зовнішньої політики

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову, згідно з якою Богдана Яременка відкликають з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Рішення підтримали 317 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Постанова №2751 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання" передбачає обрання головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Богдана Яременка народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Мережка.

По цьому постановою передбачено увільнення Мережка від виконання обов’язків члена Комітету з питань правової політики.

Читайте також: Опозиція вигуками "ганьба" не давала виступити Яременку у Раді

Яременко залишається членом раніше очолюваного ним комітету.

Також постанова передбачає призначення члена фракції "Європейська солідарність" Володимира В'ятровича членом Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Як повідомляв Укрінформ, питання про звільнення Богдана Яременка з посади голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва було порушено після скандалу, коли один з інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на якому депутат переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

1 листопада Яременко написав заяву про складення повноважень голови комітету. Однак відповідний проєкт постанови про звільнення Яременка та призначення на посаду голови "міжнародного" комітету депутатки Єлизавети Ясько Рада не підтримала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-