Зеленський - Рухані: Винні у збитті літака МАУ мають бути покарані

Зеленський - Рухані: Винні у збитті літака МАУ мають бути покарані

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на невідкладному завершенні ідентифікації тіл загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані та притягненні винних у збитті Boeing-737 до відповідальності.

Про це він повідомив у Twitter після розмови з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані.

“Говорив з Хасаном Рухані. Визнання збиття нашого літака – крок у потрібному напрямі. Наполягаю на невідкладному завершенні ідентифікації тіл та поверненні їх в Україну. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Чекаємо повної юридичної та технічної взаємодії надалі”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Меркель про катастрофу літака МАУ: Треба говорити про те, якими будуть наслідки

Як повідомлялося, Іран 11 січня визнав, що його військові випадково збили український пасажирський літак.

У цьому зв'язку міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріфі написав, що до авіакатастрофи призвела «людська помилка».

Іранське військово-політична формація "Корпус вартових ісламської революції" (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу літака МАУ.

Президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, назвавши збиття літака катастрофічною помилкою.

Уранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак "Міжнародних авіаліній України". На борту літака перебувало 176 осіб, усі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-