Рада продовжила на рік дію закону про особливий статус Донбасу

Рада продовжила на рік дію закону про особливий статус Донбасу

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада продовжили до кінця 2020 року дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

За ухвалення законопроєкту №2569 за основу та в цілому проголосували 320 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заміна у статті 1 відповідного закону позначки року з 2019 на 2020 дозволить ще на один рік - до 31 грудня 2020 року включно - продовжити можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і створить додаткові часові можливості для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в ОРДЛО на основі принципів і норм міжнародного права та Статуту ООН", - пояснив голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко, презентуючи законопроєкт.

Засідання ВР / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Під час обговорення законопроєкту голова партії "Європейська солідарність" і член однойменної фракції Петро Порошенко заявив, що у їхньої політичної сили є всі підстави не підтримувати цей документ, серед яких - поява в підписаному у Парижі Нормандською четвіркою комюніке положень щодо "формули Штайнмайєра", непорушення українською делегацією на нормандському саміті питання щодо імплементації Мінських угод, а також нівелювання попередніх напрацювань щодо залучення миротворчих сил.

Читайте також: У "законі про ОРДЛО" не мінятимуть нічого, крім дати. Чому?

Позицію про намір не голосувати за ухвалення документа висловили також фракції "Голосу" і "Батьківщини".

Як повідомляв Укрінформ, 10 грудня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та його перший заступник Олександр Корнієнко зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2569 “Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"”.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі було ухвалено у вересні 2014 року і він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. Термін його дії спливає 31 грудня 2019 року.

9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн нормандського формату за участю президентів України, Франції, Росії та канцлера ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-