Трамп і далі намагається втягнути Україну в американські вибори – юрист демократів

Трамп і далі намагається втягнути Україну в американські вибори – юрист демократів

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп не полишив зусиль щодо тиску на Україну, щоб втягнути її у вибори президента Сполучених Штатів.

Про це заявив під час слухань з імпічменту глави Білого дому юридичний радник демократів у Палаті представників Деніел Голдман, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на викриття схеми, що призвела до припинення президентом (Трампом – ред.) допомоги (Україні – ред.), він не зупинився. Він (Дональд Трамп – ред.) та його агенти продовжують прагнути втручання України в наші вибори, що спричиняє неминучу загрозу нашому виборчому процесу та нашій національній безпеці", - заявив Голдман під час слухань у Юридичному комітеті Палати представників.

Читайте також: Демократи вважають "ризиком" останній візит Джуліані в Україну

Він нагадав, що розслідування з імпічменту встановило факти створення президентом Трампом схеми тиску на Україну з метою початку розслідування на користь його кампанії з перевиборів, а "не на користь національних інтересів США". Голдман також звернув увагу законодавців, що для цього президент Трамп "використав офіційний кабінет та офіційні інструменти США", у тому числі дипломатію, а також затверджену Конгресом іноземну допомогу.

Крім того, зазначив юрист, було встановлено, що всі в близькому оточенні президента були в курсі його намірів – від глави адміністрації до державного секретаря та віцепрезидента США.

Читайте також: Імпічмент Трампа: у Конгресі можуть проголосувати цього тижня

Як повідомляв Укрінформ, у Палаті представників американського Конгресу триває процес імпічменту президента Сполучених Штатів. Зараз слухання проходять в Юридичному комітеті, після чого мають бути сформовані офіційні звинувачення й передані на спільне голосування Палати представників. Якщо звинувачення будуть підтримані більшістю нижньої палати, процес імпічменту проходитиме в Сенаті Сполучених Штатів.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-