На Банковій назвали радників Зеленського у Парижі

На Банковій назвали радників Зеленського у Парижі

Укрінформ
В Офісі Президента України утримуються від прогнозів щодо тривалості переговорів лідерів чотирьох країн під час саміту в нормандському форматі. 

Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко 9 грудня під час брифінгу у Парижі.

"Французька сторона, як приймаюча, зробила план (зустрічі – ред.), але ж це перемовини, і тому вони можуть пройти як за короткий час, так і за довший. Ніхто не може поки сказати, скільки точно вони триватимуть, тобто як двосторонні зустрічі, так і зустріч у нормандському форматі", – зазначив Тимошенко.

При цьому він додав, що від України в саміті бере участь "доволі велика делегація, щоб ми були готові до будь-яких питань".

"Ми надамо інформацію (представникам ЗМІ – ред.), хто саме є в делегації. І члени делегації залежно від питань, які обговорюватимуться, зможуть змінюватися, тобто радники можуть приходити до нормандського формату і також допомагати Президенту у вирішенні питань", – уточнив він.

При цьому Тимошенко підтвердив, що як радники Президента у складі делегації присутні глава СБУ Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Арен Аваков і Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Водночас на запитання, чи готовий уже текст фінальної заяви чотирьох лідерів і чи погодила цей документ Україна, Тимошенко відповів: "Як і казав пан Пристайко (Вадим Пристайко, міністр закордонних справ України – ред.), були варіанти щодо комюніке, вони є, але все ж буде вирішуватися за столом переговорів чотирьох лідерів країн".

Читайте також: В ОП підтвердили зустріч Зеленського і Путіна

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі відбудеться зустріч лідерів країн-учасниць нормандського формату: України, Франції, Німеччини та РФ.

Раніше заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко підтвердив, що Президент України Володимир Зеленський планує провести зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним після "нормандського саміту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-