Посол України розповів про підготовку візиту президента Грузії

Посол України розповів про підготовку візиту президента Грузії

Укрінформ
Посольство України в Тбілісі активно працює над підготовкою офіційного візиту президента Грузії Саломе Зурабішвілі в Україну.

Про це в коментарі порталу Грузія Online заявив посол України в Грузії Ігор Долгов.

"Важливе значення для розвитку діалогу на найвищому рівні мали візит президента Грузії Саломе Зурабішвілі до Києва на інавгурацію Президента Володимира Зеленського в червні цього року, а також зустрічі глав України і Грузії у Варшаві і Нью-Йорку у вересні. Українська сторона зацікавлена ​​в підтриманні такої високої динаміки зустрічей і президентів, і в поглибленні діалогу, ми активно працюємо над підготовкою офіційного візиту Саломе Зурабішвілі в Україну", - сказав він.

Долгов додав, що Київ сподівається, що прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія візьме участь у зустрічі прем'єр-міністрів держав-членів ГУАМ, яка відбудеться в Києві 12 грудня.

Він також заявив, що в рамках зустрічі прем'єрів ГУАМ відбудеться бізнес-форум, який дасть учасникам можливість обговорити шляхи розвитку торговельно-економічних відносин і прийняти конкретні рішення, спрямовані на збільшення товарообігу та поліпшення умов для ведення бізнесу.

Читайте також: Президент Грузії відклала візит до України

Посол зазначив, що за результатами роботи за дев'ять місяців 2019 року Україна і Грузія зберігають досягнутий у попередньому році рівень товарообігу в майже 475 млн доларів, і в цьому напрямку є значний потенціал для збільшення.

Раніше в адміністрації президента Грузії повідомили, що візит президента Зурабішвілі до України відкладено на 2020 рік на прохання української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-