Трамп зупинив оборонну допомогу Україні в день розмови з Зеленським – The Hill

Трамп зупинив оборонну допомогу Україні в день розмови з Зеленським – The Hill

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася зупинити надання Україні оборонної допомоги 25 липня, в день телефонної розмови президентів України й США, хоча це рішення обговорювалося тривалий час до цього.

Про це стало відомо з документів Білого дому, які отримали законодавці в Палаті представників США в контексті розслідування з імпічменту президента, повідомило видання The Hill.

"Перше офіційне розпорядження Адміністративно-бюджетного управління (Білого дому – ред.) про призупинення фінансування надійшло 25 липня, в той самий день, коли президент Трамп спілкувався телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським", - зазначається в публікації.

Читайте також: Зеленський прокоментував “скандальні” телефонні розмови з Трампом

Водночас, коли після тиску Конгресу на адміністрацію Трампа виділення оборонної допомоги для України було поновлено, до кінця 2019-го фінансового року (30 вересня), Україна не змогла отримати $35,2 млн із затвердженої суми. Двопартійними зусиллями в Конгресі США була прийнята поправка, яка продовжила термін дії допомоги для України поза межами 2019 фінансового року.

Читайте також: Суд США вимагає оприлюднити документи щодо затримки допомоги Україні

Демократи в Палаті представників наголошують, що отримані ними документи з Білого дому підтверджують наявність зловживання з боку президента, оскільки це є "тривожним відхиленням від давніх процедур" щодо надання допомоги Україні.

У самому ж Білому домі наголошують, що адміністрація мала право так діяти.

"Адміністративно-бюджетного управління використовує та продовжить використовувати свої повноваження для забезпечення належного витрачання доларів платників податків відповідно до пріоритетів президента й закону", - наголосили в адміністрації Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-