Євроінтеграція: Гончарук презентував онлайн-систему

Євроінтеграція: Гончарук презентував онлайн-систему "Пульс угоди"

Фото
Укрінформ
Уряд відкрив для громадськості доступ до системи "Пульс Угоди", яка дозволить громадянам у режимі реального часу відслідковувати дії влади на шляху євроінтеграції.

Про це Прем'єр-міністр Олексій Гончарук сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми хочемо відкрити для суспільства софт, фактично, такий онлайн-продукт, у якому всі можуть бачити те, яким чином ми просуваємося до євроінтеграції", - сказав Гончарук.

За його словами, уряд якісно змінює підходи до цього питання.

"Ми хочемо розповісти про зміну підходів у роботі уряду щодо євроінтеграції. Ви знаєте, що народ України зробив вибір на користь європейської та євроатлантичної інтеграції. Це знайшло своє відображення у низці офіційних документів. І, звичайно, український уряд буде робити все можливе, щоб цей рух був сталим, ефективним та якісним", - сказав глава уряду.

Олексій Гончарук провів засідання Уряду, присвячене питанням європейської інтеграції/ Фото: Урядовий портал

Він зазначив, що на засіданні Кабміну присутній голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, що, за словами Прем'єр-міністра, також є важливим знаком.

У свою чергу, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба зазначив, що система "Пульс Угоди" є всеосяжною: у ній чітко окреслені конкретні завдання у 24-х сферах суспільного життя, які охоплює Угода про асоціацію з ЄС.

Зокрема, як інформує Урядовий портал, повний обсяг завдань становить понад 2 тисячі, а для їх реалізації понад 70 виконавців зобов’язані втілити близько 7,5 тис. заходів. Система групує виконавців за належністю до трьох гілок: Кабінет міністрів, Верховна Рада та «Інші».

«Пульс Угоди» відображає поточний прогрес виконання заходів у межах кожного року та загальний прогрес виконання, починаючи з тимчасового застосування окремих положень Угоди у 2014 році і до 2024 року.

Для графічної візуалізації використовуються чотири кольори: зелений – виконано; жовтий – не виконано (дедлайн наближається); червоний – не виконано (дедлайн прострочено); сірий – не виконано (дедлайн у далекому майбутньому, не оцінено).

Інтерактивний графік за посиланням

Читайте також: Дубілет планує об'єднати всі урядові call-центри в один

Показники системи оновлюються, оскільки система органів державної влади нині реорганізується. Технічні характеристики, пошукова система й алгоритм аналізу даних також удосконалюються. Тому цей інструмент не є статичним та буде періодично удосконалюватися, зазначають у Кабміні.

Як повідомлялося, онлайн-моніторингова система "Пульс угоди" відстежує прогрес виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в кожній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-