Голова Сейму запросив Разумкова відвідати Литву

Голова Сейму запросив Разумкова відвідати Литву

Фото
Укрінформ
Голова Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкетіс запросив Голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова 11 березня здійснити візит до Литви, яка святкуватиме 30-ту річницю відновлення незалежності.

Про це він сказав на спільного брифінгу спікерів 18 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я запросив Голову Верховної Ради пана Дмитра Разумкова до Литви - здійснити візит для участі у святкуванні 30-ї річниці відновлення незалежності Литовської держави, що відбудеться 11 березня 2020 року", - зазначив Пранцкетіс.

Зустріч Дмитра Разумкова з Вікторасом Пранцкєтісом / Фото: Володимир‎ Тарасов, Укрінформ

Він запевнив, що Литва підтримує європейську та євроатлантичну інтеграцію України і завжди поряд у боротьбі з російською агресією.

"І ми рішуче підтримуємо ті реформи, які відбуваються в Україні, особливо щодо боротьби з корупцією", - додав Пранцкетіс.

Разумков подякував Пранцкетісу за підтримку України.

Читайте також: У столиці 17-18 листопада через візит Голови Сейму Литви можуть обмежити рух

"Я хотів би відразу подякувати вам за ту сталу та непохитну підтримку, яку ми відчуваємо і від вас особисто, і від вашої держави. Так само, як і від групи так званої "Балтік+". І хотів би подякувати за плідну дискусію, яка відбулася в Страсбурзі", - сказав Разумков.

Він зауважив, що це не перший візит Пранцкєтіса в Україну. "Я впевнений, що це демонструє ті сталі відносини, які розвиваються між нашими державами", - зауважив Разумков, висловивши сподівання, що такі теплі, дружні і професійні взаємовідносини будуть зберігатися і надалі між парламентами і спікерами двох країн.

Голова Сеймасу Литовської Республіки також наголосив, що Литва ніколи не визнає анексію Криму і порушуватиме питання України в рамках різних міжнародних форматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-