У Раді закликають Польщу не піддаватися маніпуляціям РФ у ситуації з Мазуром

У Раді закликають Польщу не піддаватися маніпуляціям РФ у ситуації з Мазуром

Документ
Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради та співголова Парламентської асамблеї України та Республіки Польща Олена Кондратюк направила листи віцемаршалкам Сейму Ришарду Терлецькому та Малгожаті Гошєвській з проханням уважно поставитися до долі затриманого українця Ігоря Мазура "Тополю".

Про це вона повідомила у Facebook.

“Прошу вас і всю польську владу дуже уважно поставитися до долі нашого співвітчизника, не піддавшись на маніпуляції з боку Російської Федерації, яка чинить агресію не лише щодо України та українських громадян, а й усієї Європи, а відтак і щодо Республіки Польщі”, - написала Кондратюк.

Вона зазначила, що Україна розраховує на те, що польський суд влади швидко і неупереджено ухвалить справедливе рішення, яке дозволить Мазуру знову опинитися на свободі.

Читайте також: Генконсул і консул будуть у суді, що обиратиме запобіжний захід Мазуру

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі був затриманий працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур. Затримання відбулося на підставі запиту Росії в Інтерпол.

Згідно з польським законодавством, суд може тимчасово арештувати особу максимум на три місяці.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-