Горбатюк: Богдан хотів припинити розслідування зловживань Януковича

Горбатюк: Богдан хотів припинити розслідування зловживань Януковича

Укрінформ
Сергій Горбатюк заявив, що глава ОП закликав припинити розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності, а також економічних зловживань Януковича і його оточення.

Про це колишній начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів в інтерв'ю "Прямому".

За його словами, така розмова відбулася наприкінці зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

"Він (Богдан - ред.), не знаючи про суть, сказав: "Не розслідувалися справи, не розслідувалися стосовно вбивств правоохоронців. Я ж вам казав, Володимире Олександровичу". А він (Зеленський – ред.) каже сам: "Як же не розслідувались, якщо мені тільки що доповіли, що є результати?". - "Значить, тоді вже не треба розслідувати. Все розслідувано – і вбивства протестувальників, і вбивства правоохоронців. Значить, все, далі не треба розслідувати". - "Та ні, кажу, треба розслідувати, і багато ще до завершення. І, в першу чергу, стосовно організаторів", - цитує Горбатюка "Прямий".

Окрім того, за словами Горбатюка, він порушив тему економічних злочинів Януковича і його оточення.

Читайте також: Рябошапка вважає, що після звільнення Горбатюка справи Майдану розслідуватимуть краще

"Плюс, ще злочинна організація Януковича, економічні злочини підлягають розслідуванню", - зазначив експосадовець Генпрокуратури. На це, за його словами, Богдан заявив: "Та ні, про що ви розказуєте? Які економічні злочини? Про що ви розказуєте?".

"І потім він вже перевів тему на те, що вас наступний чекає…" – розповів Горбатюк, додавши, що Богдан говорив усе серйозно.

Як повідомлялося, екскерівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявляв, що його управління займалося розслідуванням справи, у якій фігурував голова Офісу Президента Андрій Богдан.

Читайте також: Горбатюк каже, що Рябошапка не хотів, аби він розслідував "майданівські" справи

В управлінні Горбатюка вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити понад 3 млрд грн за гарантіями корпорації "Єдині енергетичні системи" перед російським Міноборони.

Очільника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка звільнили 23 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-