Разумков обіцяє, що в Раді встановлять інклюзивну трибуну

Разумков обіцяє, що в Раді встановлять інклюзивну трибуну

Укрінформ
Апарат Верховної Ради працює над тим, щоб забезпечити інклюзивність у приміщенні парламенту.

Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання ВР у відповідь на заяву співголови фракції «Європейська солідарність» Ірини Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питаннями інклюзії зараз займаються і було таке доручення. На жаль, це швидко не відбувається. Питання не лише в трибуні. Навіть декілька хвилин тому ми спілкувалися з народним депутатом Довгим з Оленою Кондратюк з цього питання. Є питання бюджетні, є питання організаційні - Верховна Рада ними займається, Апарат Верховної Ради так само займається цими питаннями», - зазначив Разумков.

Читайте також: Інклюзивний центр Студениківської громади надає допомогу 35 дітям

Перед цим Геращенко звернула увагу на те, що депутат від «Євросолідарності» Яна Зінкевич, котра має обмежені фізичні можливості, змушена виступати зі свого робочого місця в залі засідань парламенту, а не з трибуни. Відтак співголова фракції «ЄС» закликала дати доручення Секретаріату ВР стосовно того, щоб «була обладнана відповідно така трибуна, яку б могли ставити під час виступу Яни, щоб вона так само мала доступ до трибуни», і Верховна Рада тим самим показала приклад «всій Україні про важливість поваги до людей з особливими потребами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-