До виборів в ОРДЛО можемо йти десятки років – заступник глави МЗС

До виборів в ОРДЛО можемо йти десятки років – заступник глави МЗС

Укрінформ
Вибори в ОРДЛО відбудуться лише тоді, коли будуть створені необхідні умови для проведення виборчого процесу, на що можуть знадобитися і десятки років.

Про це заявив у Херсоні напередодні ввечері під час зустрічі у межах проєкту «Діалоги про Україну» заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вибори під російськими військами відбутися не можуть. Зрозуміло? Повернення української влади і міжнародного контролю дозволить провести вибори. Тільки українська Центральна виборча комісія, тільки українські партії, тільки українські ЗМІ. Не російські, не оті вигадані ними», - зазначив Бондар.

За його словами, це означає, що до моменту виборів «ми можемо йти і десятки років. І це треба розуміти».

Читайте також: Після розведення має бути виведення іноземних військ – Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Також проти імплементації "формули Штайнмаєра" виступили низка обласних та міських рад.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та в регіонах країни 1, 2 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-