Після розведення має бути виведення іноземних військ – Україна в ОБСЄ

Після розведення має бути виведення іноземних військ – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Вслід за розведенням сил на Донбасі повинно відбутися виведення іноземних збройних формувань та найманців, роззброєння всіх незаконних груп, а також відновлення урядом України контролю над кордоном.

Про це повідомив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ в четвер, 10 жовтня, у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Після розведення сил має слідувати виконання інших безпекових положень Мінських домовленостей, а саме – виведення іноземних збройних формувань та найманців, роззброєння всіх незаконних груп, а також відновлення урядом України контролю над кордоном", - заявив він.

Дипломат зазначив, що домовленість про розведення сил 7 жовтня у Петрівському та Золотому не була виконана через здійснені напередодні обстріли з боку російських збройних формувань. З огляду на це порушення з російського боку, початок відведення був перенесений на 7 днів, протягом яких на цих ділянках має зберігатися тиша.

Читайте також: Чергове “перемир’я” на Донбасі: із липня 26 українських військових загинули, 75 поранені

Цимбалюк підкреслив, що передусім на Донбасі потрібно забезпечити безпеку, що є передумовою для створення необхідного середовища для початку виборчого процесу та проведення місцевих виборів на території ОРДЛО відповідно до українського законодавства та стандартів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-