Зеленський не збирається призначати Хорошковського на жодні посади

Зеленський не збирається призначати Хорошковського на жодні посади

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустрічався колишнім головою Служби безпеки України й ексвіцепрем’єром часів президентства Віктора Януковича Валерієм Хорошковським на Банковій тет-а-тет.

Про це він сказав під час прес-марафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Хорошковський приїздив сюди, я не хочу в цілому вам про нього говорити, тому що до нього було одне уже серйозне питання. І це дуже серйозне питання ми з ним обговорювати тет-а-тет", - сказав Зеленський, уточнивши, що зустріч відбувалася на вулиці Банковій.

Водночас він додав, що поки що не може сказати, про що говорили під час зустрічі.

"Ні, ніякої посади не може бути", - відповів Зеленський на запитання журналіста, чи не очікується призначення Хорошковського на публічну посаду.

Також Зеленський заперечив вплив Хорошковського на когось із команди Президента.

"Ні, він не є моїм радником, він не впливає на мою команду. Зустріч стосувалася... Ви з часом будете знати, з приводу чого була ця зустріч, коли ми побачимо з вами результати цієї зустрічі. Зустріч не є ні про які посади, ні про які домовленості тіньові. Це нас не цікавить", - сказав Зеленський, додавши, що зустріч також не стосується міжнародних відносин.

Глава держави також додав, що "Хорошковський упродовж минулих 5 років був в Україні, приїздив в Україну".

Читайте також: Зеленський: Богдан звільниться сам, якщо порушить закон

Як повідомили раніше журналісти програми "Схеми", 21 травня 2019 року Валерій Хорошковський повернувся в Україну.

Валерій Хорошковський – український політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу "Інтер". Обіймав посади міністра економіки в уряді Віктора Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, голови Служби безпеки за президентства Януковича, міністра фінансів і першого віцепрем'єр-міністра в уряді Миколи Азарова.

Хорошковський залишив Україну наприкінці 2012 року. За даними ЗМІ, проживав у Монако. Його виїзду за кордон передував конфлікт із експрем'єром Азаровим. У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віцепрем’єра, написав заяву про звільнення. Він обґрунтував своє рішення "незгодою з повторним призначенням Азарова на посаду прем’єра".

У 2014 році Хорошковський намагався повернутися в політику. Балотувався другим номером за списком "Сильної України" Сергія Тігіпка до Верховної Ради. Група народних депутатів намагалася зняти його з реєстрації через відсутність у країні протягом двох років. Суд відмовив, однак Хорошковський депутатом не став, бо "Сильна Україна" не набрала необхідну кількість голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-