Я не хотів образити Меркель — Зеленський про розсекречену стенограму

Я не хотів образити Меркель — Зеленський про розсекречену стенограму

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що під час розмови з Президентом США Дональдом Трампом він не образив канцлера Німеччини Ангелу Меркель.

Про це він сказав під час пресмарафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знайшли порозуміння з канцлером Німеччини пані Меркель. Мені здається, всі розуміють, чому так сталося, що відбулося. Мені не соромно за жодне слово, яке я сказав. Тому що будь-який настрій будь-якої розмови і будь-яке слово народжене через щось. І тому я мав це “щось” для того, щоби саме формат цієї розмови був таким, який ви читали. Я в жодному разі не хотів її образити, і я гадаю, що я, маючи той фундамент, про який я вам уже сказав вище, я нікого не ображав. Я не казав про якісь там деталі і таке інше в цій розмові. Тому я чесно не бачу проблем з приводу результатів опублікування цієї розмови", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський не публікуватиме стенограми розмов з Путіним

Як повідомлялося, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським. У розмові Трамп критикував Німеччину, заявляючи, що вона нічого не робить для України, а Зеленський з ним погоджувався. Зеленський також критикував Париж і Берлін за недостатні санкції щодо Росії.

"Виявляється, що, хоча і логічно, Європейський Союз повинен бути нашим найбільшим партнером, але технічно США – набагато більший партнер, ніж Європейський Союз", – заявляв у розмові Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-