Зеленський звільнить Баканова, якщо того консультує Матіос

Зеленський звільнить Баканова, якщо того консультує Матіос

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що звільнить голову СБУ Івана Баканова, якщо будуть докази, що його консультує колишній військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Про це він сказав у четвер під час пресмарафону, відповідаючи на запитання журналістів, чи відомо йому, що Матіос консультує Баканова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно того, що пан Матіос консультує Івана Баканова, голову СБУ, то якщо ви мені покажете деталі, я звільню Баканова. Якщо будуть докази, я звільню голову Служби безпеки України", - заявив Зеленський.

Відповідаючи на запитання, чи розслідує Генпрокуратура справи стосовно службових зловживань Матіоса на посаді військового прокурора, Зеленський сказав, що готовий посприяти тому, аби всі зібрані журналістами матеріали щодо зловживань ексвійськового прокурора були передані до ГПУ.

Читайте також: Мангул пояснив, що потрібно для відкриття декларацій військових прокурорів

"Що стосується кримінальних справ, в яких фігурував Матіос, то я не знаю списку усіх справ, але можу попросити генпрокурора, і якщо у вас є докази і свідки, то готовий допомогти в цьому питанні, щоб розслідувалась кожна дія екскорупціонерів в Україні", - зазначив Президент.

При цьому він заявив, що головне завдання нова влада уже виконала, звільнивши зі своїх посад і Матіоса, і колишнього генпрокурора Юрія Луценка. "Ми зробили більше, ніж хтось міг зробити. Ми звільнили цих людей. Це непросте було завдання, але ми їх звільнили", - сказав Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-