Спільного зі США слідчого комітету у справі Байдена поки немає — Зеленський

Спільного зі США слідчого комітету у справі Байдена поки немає — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що поки що немає спільної зі США слідчої групи для розслідування справи колишнього віцепрезидента Сполучених Штатів Джо Байдена і його сина Хантера.

Про це глава держави сказав журналістам під час прес-марафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчого спільного комітету щодо кейсу Байдена поки що немає. Я сказав, що, будь ласка, ми відкриті. Нехай буде міжнародний слідчий комітет. Продовження цієї теми сьогодні немає", - заявив Зеленський, коментуючи свою заяву щодо створення спільно з американцями слідчого комітету щодо справи Байдена.

Читайте також: Зеленський: Шантажу з боку Трампа не було, я хотів "затягнути" його в Україну

Як повідомляв Укрінформ, раніше в інтерв'ю японському інформагентству Kyodo Зеленський заявив, що Україна готова створити спільну зі США слідчу групу для розслідування справи Джо Байдена і його сина, якщо американська прокуратура звернеться до Києва з офіційним запитом.

Зеленський також заперечив, що президент США Дональд Трамп чинив на нього тиск або висував будь-які умови для їхньої зустрічі.

Телефонна розмова від 25 липня між президентами США і України про розслідування щодо ексвіцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні призвела до початку розслідування в Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенографу липневої розмови Трампа і Зеленського, в якій американський лідер просить українського колегу розібратися зі справою щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантера.

За словами Трампа, Байден-старший зупинив розслідування проти української енергетичної компанії Burisma, в якій Хантер Байден був членом ради директорів. Зеленський сказав, що знайомий з ситуацією, і запевнив, що новий генпрокурор з нею "розбереться".

Пізніше Зеленський заявив, що Україна не має зобов'язань щодо розслідування чи не розслідування справи, що стосується сина Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-