Почитайте стенограму: Трамп каже, що нічого

Почитайте стенограму: Трамп каже, що нічого "божевільного" у розмові з Зеленським не було

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп назвав "великою брехнею" заяви про те, що його розмова з Президентом України Володимиром Зеленським не відповідала національній безпеці Сполучених Штатів.

Про це він написав у середу у Twitter.

"Так званий "викривач", перш ніж дізнатися, що я збираюся оприлюднити точну стенограму, заявив, що моя телефонна розмова з Президентом України була "божевільною, лякаючою, а її сутність не мала нічого спільного з національною безпекою". Це дуже велика брехня. Почитайте стенограму!"- наголосив глава Білого дому.

Читайте також: "Тиск" адміністрації Трампа на Україну: демократи вивчають роль Пенса, Помпео та Тейлора

Цей допис з'явився після того, як американські ЗМІ повідомили, що чиновник з Білого дому, який слухав телефонну розмову Трампа з Зеленським, охарактеризував бесіду як "божевільну", "лякаючу" та "шокуючу". Однак у цьому матеріалі не йшлося про те, що це був "викривач" з лав американської розвідки – йшлося про іншу людину з оточення Трампа.

До того ж, демократи в Конгресі США неодноразово звертали увагу, що Білий дім представив не дослівну стенограму розмови між президентами США й України від 25 липня, а лише текст на основі нотаток присутніх під час розмови в Овальному кабінеті. За офіційною інформацією, розмова Трампа й Зеленського тривала близько 30 хвилин, однак представлений Білими домом текст охоплює приблизно 10 хвилин спілкування.

Читайте також: Помпео підтвердив, що був присутнім під час розмови Трампа з Зеленським

"В Україні сказали, що не було жодного тиску взагалі! Дуже приємна, ідеальна телефонна розмова. Викривач та інші висловлювалися перед тим, як побачили стенограму. Тепер вони мусять вибачитися переді мною й припинити цей безглуздий імпічмент!" - заявив у цьому зв'язку Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого місяця демократи в Палаті представників оголосили про початок розслідування з імпічменту президента США. Процес має на меті встановити факти можливого тиску Дональда Трампа на Україну з метою розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-