У комітеті Ради з нацбезпеки розповіли, як контролюватимуть розведення військ

У комітеті Ради з нацбезпеки розповіли, як контролюватимуть розведення військ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки буде контролювати процес розведення військ від лінії зіткнення на Донбасі.

Про це розповів голова Комітету ВР Олександр Завітневич на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет з нацбезпеки, оборони та розвідки буде контролювати всі ці питання (розведення військ - ред.). Ми дійсно будемо це контролювати, тому що питання забезпечення безпеки наших громадян стоїть на першому місці, і ніякі політичні питання цього не перекреслять. Ми будемо контролювати, ми будемо їздити, ми будемо слухати доповіді, як це буде", - сказав Завітневич.

Читайте також: Генштаб назвав умови завершення бойових дій на Донбасі

У свою чергу, голова громадської організації "Твердиня", позаштатний консультант комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Федоренко запевняє, що безпека місцевих мешканців буде забезпечена за рахунок присутності на лінії зіткненні Національної гвардії та поліції.

"Безпека людей, які залишаться в населених пунктах, таких як Катеринівка, це 122 будинки, де не буде українських військових, у зоні розведення, там буде Нацгвардія і поліція. Відповідно, мародерства не буде і безпека людей буде забезпечена на найвищому рівні", - зазначив Федоренко.

Завітневич також розповів, члени комітету відвідали позиції українських військових на Донбасі, спілкувалися з військовими, місцевими мешканцями і волонтерами. Члени комітету зауважили, що місцеві жителі підтримують розведення військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-