Генштаб назвав умови завершення бойових дій на Донбасі

Генштаб назвав умови завершення бойових дій на Донбасі

Укрінформ
Бойові дії на Донбасі будуть завершені за умов звільнення всіх українських полонених, повного взяття під контроль Україною окупованих територій та державного кордону з Російською Федерацією.

Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв’ю виданню «Телеком».

«Бойові дії на Донбасі мають бути завершені виключно за умов звільнення усіх українських заручників та полонених, повного взяття під контроль Україною окупованих на цей час територій та відповідних ділянок державного кордону з Російською Федерацією», - заявив Хомчак.

Читайте також: Хомчак про розведення військ на Донбасі: ЗСУ повернуться на позиції 2016 року

Він наголосив, що питання переговорів входить до компетенції політичного керівництва країни, натомість українська армія здатна підтримати сприятливі умови щодо стримування агресора та забезпечення переговорного процесу в "нормандському форматі" з метою завершення збройного конфлікту в політико-дипломатичний спосіб.

Говорячи про те, чи потрібно пов’язувати врегулювання війни на Донбасі з питанням Криму, Хомчак зазначив: «Щодо Криму, тут іншої позиції бути не може: Крим – це Україна. Шляхи його звільнення та повноцінного повернення до складу нашої держави, окрім фактору суто військового, мають значний інформаційний і політичний підтекст і мають розглядатися комплексно з можливим залученням міжнародних партнерів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-