Гончарук закликає юристів до нульової толерантності щодо корупції

Гончарук закликає юристів до нульової толерантності щодо корупції

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук привітав юристів з професійним святом та закликав їх демонструвати нульову толерантність до корупції.

Про це він сказав під зустрічі з керівниками юридичних служб державних органів на тему: "Правила однакові для всіх" у Клубі Кабміну у вівторгок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В мене є дуже конкретні прохання до представників юридичної професії - ви всі прекрасно знаєте, що корупція є однією з найбільших проблем в нашій державі, і викорінення корупції - справа, в тому числі, юристів. Перш за все - юристів. Хочу, щоб юристи всі абсолютно, - від представників юридичних фірм до працівників судів, прокуратури, в уряді, - були зразком у нульовій толерантності до корупції. Рівні правила для всіх - це те, що може зробити нашу країну успішною", - сказав Гончарук.

Він додав, що вірить у те, що нова команда Міністерства юстиції і новий уряд здатні принципово змінити ситуацію в міністерствах щодо боротьби з впливом різних зацікавлених груп.

"Я виходжу з того, що багато років багато процесів всередині Міністерства юстиції та інших міністерств контролювалися в інтересах окремих груп впливу. Так далі не буде. Ми домовилися із самого початку з нашими колегами в уряді, що максимально вичищатимемо тих "товарищей", які знаходилися і працювали в міністерствах, перш за все, Міністерстві юстиції, для того, щоб працювати на окремі тіньові офіси, схеми, компанії. Прізвища не буду називати, це справа правоохоронних органів... Ця історія має піти в минуле", - додав Гончарук.

Також він заявив, що комунікації між юридичними відділами КМУ стане більше. Також  спробують максимально уніфікувати вимоги до написання юридичних документів.

Читайте також: Зеленський привітав юристів з професійним святом

"Я хочу, щоб юристи привносили суть і якість в наші документи, а не витрачали свій час на теоретичні баталії. Як правильно писати: "відповідно до" чи "згідно з", - пояснив Гончарук.

Прем'єр також привітав юристів з професійним святом.

Як повідомлялося, в Україні щороку 8 жовтня відзначається День юриста. Професійне свято встановлено указом Президента про День юриста від 16 вересня 1997 року. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів "Руська правда".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-