Безпековий форум у Варшаві: Україна надала докази діяльності військ РФ на Донбасі

Безпековий форум у Варшаві: Україна надала докази діяльності військ РФ на Донбасі

Фото
Укрінформ
Представники міністерства оборони України поінформували західних союзників під час Варшавського безпекового форуму про актуальну ситуацію в зоні проведення Операції Об’єднаних сил (ООС) і роль у цьому Росії та її окупаційних сил.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Під час своєї презентації я особливо хотів звернути увагу партнерів на те, що на окупованих територіях активно діє Росія, і це зовсім не громадянський конфлікт”, - заявив у коментарі агентству начальник центру цивільно-військового співробітництва ООС ЗСУ полковник Віктор Кевлюк.

Брифінг офіцера ЗСУ на Варшавському безпековому форумі / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Як поінформував український офіцер під час презентації, все військове командування так званих армійських корпусів “ЛНР” та “ДНР”– це чинні російські офіцери та генерали. Він наголосив, що в лавах незаконних військових формувань так званих “республік” є дуже багато громадян Росії, які під час перебування на окупованих територіях тимчасово отримують документи фейкових республік. На підтвердження цього він представив присутнім на брифінгу західним партнерам документи однієї й тієї ж особи, які було захоплено в зоні дій ООС: паспорт громадянина РФ і військове посвідчення “ЛНР”. Учасники брифінгу активно цікавилися представленими доказами, фотографуючи ці документи.

Читайте також: Війська РФ на Донбасі імітують відведення, маскуючи “Гради” і “Гвоздики”

Кевлюк поінформував, що російські підрозділи продовжують активно використовувати засоби розвідки та РЕБ проти українських військ. З початку 2019 року зафіксовано понад 500 випадків застосування російських безпілотників у зоні ООС.

За його словами, в зоні ООС противник продовжує обстрілювати українські позиції, зокрема із заборонених видів озброєння.

Офіцер зауважив, що росіяни під приводом захисту моста через Керченську протоку продовжують блокувати українські порти в Азовському морі.

Відповідаючи на питання західних партнерів, Кевлюк повідомив, що в зоні ООС на сьогодні перебуває 30 тис. українських військовослужбовців

Він також зауважив, що співпраця зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в регіоні ЗСУ є нормальною.

На брифінгу були присутні представники Польщі, США, Грузії, інших країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-