Кличко вважає, що поспіх із виборами на Донбасі небезпечний для країни

Кличко вважає, що поспіх із виборами на Донбасі небезпечний для країни

Укрінформ
Місцеві вибори на Донбасі мають стати останнім кроком політичного врегулювання ситуації, а не одним із перших.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко коментуючи підписання в Мінську документу на основі так званої "формули Штайнмаєра", передає пресслужба мера.

"Спочатку повинні бути виведені російські війська, відбутися деокупація території Донецької і Луганської областей, Україна має повністю відновити контроль над ними та контроль за кордоном з Росією. І тільки тоді можна говорити про якісь вибори. Інакше ж ми самі узаконимо неконтрольовані Україною формування, що називають себе "республіками". У такій ситуації буде де-юре територіальна цілісність України, а де-факто Донбас перетвориться на "сіру зону", що політично дестабілізуватиме ситуацію в усій країні", - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

Читайте також: Євросоюз позитивно оцінює домовленості щодо "формули Штайнмаєра"

Ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу. Ввечері 1 жовтня у центрі Києва пройшла акція проти "формули Штайнмаєра".

2 жовтня Львівська обласна рада на позачерговому засіданні ухвалила заяви про недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають в імплементації так званої "формули Штайнмаєра", і про неприпустимість відведення українських військ з лінії розмежування на Донбасі.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-