Виборів в ОРДЛО не буде, доки там російські військові — Президент

Виборів в ОРДЛО не буде, доки там російські військові — Президент

Укрінформ
Вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей не проводитимуться, доки там перебуватимуть російські військові.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми підготуємо всі запобіжники. Ми ніколи не підемо (на те), щоб проводити вибори, якщо там є військові (російські — ред.)”, - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів про те, які передбачені "запобіжники" щодо того, що російських військ не буде на території Донбасу під час проведення там місцевих виборів.

Читайте також: Особливий статус Донбасу: Зеленський заявляє, що капітуляції немає і ніколи не буде

Він також запевнив, що поки не обговорюється структура цих виборів, та наголосив, що "ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може бути". "Якщо ми хочемо, щоб вибори пройшли згідно із законодавством України, то ми розуміємо, що не може бути кулеметів, кордон повинен бути наш", - додав Президент.

Він додав, що дата проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу поки не обговорюється, обговорюється лише дата зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

Читайте також: У Мінську домовилися про розведення військ у Петрівському та Золотому

"Дати немає. Зараз ми говоримо про дату зустрічі в "нормандському форматі", зустрічі четвірки лідерів. Про дату (виборів - ред.) ще дуже зарано говорити", - відповів Зеленський на запитання, чи вже можна говорити про дату виборів на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ на трьох ділянках.

Перед тим Пристайко повідомляв, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "Нормандської четвірки".

21 вересня помічник Президента Андрій Єрмак заявив, що "формула Штайнмаєра" ляже в основу законопроєкту, який буде винесений на публічне обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-