Помпео був присутній при розмові Трампа із Зеленським – CNN

Помпео був присутній при розмові Трампа із Зеленським – CNN

Укрінформ
Держсекретар Майкл Помпео був присутній при розмові Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, яка призвела до початку процедури імпічменту президента США.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, ознайомлене із ситуацією.

"Державний секретар Майкл Помпео був безпосередньо присутнім (з американського боку – ред.) під час телефонної розмови 25 липня між президентом Дональдом Трампом і українським лідером Володимиром Зеленським, яка привернула до себе увагу минулого тижня після публікації скарги викривача", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Розмова Трампа й Зеленського: CNN нарахував два десятки фігурантів скандалу з обох сторін

Інформація про те, хто саме міг бути безпосередньо причетним до цієї розмови, яка спричинила початок формальної процедури імпічменту президента США, з'являється вперше.

Раніше Помпео фігурував у цьому скандалі, коли йшлося про роль Держдепартаменту у переговорах української влади з Білим домом.

Читайте також: Конгрес повісткою вимагає у Помпео документи щодо українського питання

Крім того, минулого тижня перед оприлюдненням тексту розмови Трамп повідомив, що Помпео узгодив це питання з українською стороною.

Після цього, під час зустрічі в Нью-Йорку із журналістами Зеленський зазначив, що був упевнений у тому, що американська сторона оприлюднить лише свою частину розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-