Разумков розповів, як треба “прокачати” Виборчий кодекс

Разумков розповів, як треба “прокачати” Виборчий кодекс

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков поки не бачить остаточного варіанту Виборчого кодексу, ухваленого парламентом VIII скликання, але вважає правильним, що Президент його ветував.

Про це Разумков сказав у інтерв’ю виданню “Цензор.нет”.

“На сьогодні ми поки не бачимо остаточного варіанту закону про Виборчий кодекс – його Президент заветував і повернув. Я вважаю, що це було абсолютно правильно зроблено”, - заявив він.

Разумков також зауважив, що прохідний бар'єр на парламентських виборах варто було б опустити, а також правильною була б відмова від мажоритарної системи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс, прийнятий народними депутатами VIII скликання Верховної Ради. У пропозиціях Президента до Виборчого кодексу йдеться, що глава держави в цілому підтримує зведення в єдиний кодифікований законодавчий акт усіх виборчих процедур та правил, але вважає, що Кодекс, що надійшов на підпис, містить положення, які не відповідають Конституції України, не враховують останні зміни до виборчого законодавства, не узгоджується із законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечує належної регламентації й організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур.

Читайте також: Разумков обіцяє новий Виборчий кодекс з відкритими списками

11 липня цього року Верховна Рада VIII скликання ухвалила новий Виборчий кодекс, який передбачає введення пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах.

27 серпня голова Ради VIII скликання Андрій Парубій підписав новий Виборчий кодекс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-