Україна та Британія обговорюють угоду про співпрацю після Brexit

Україна та Британія обговорюють угоду про співпрацю після Brexit

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар провів зустріч з головним переговорником Департаменту економічної дипломатії МЗС Великої Британії з країнами Східної Європи та Центральної Азії Сарою Крофт.

Про це повідомила пресслужба МЗС у Facebook.

"На порядку денному - укладання нової Угоди між Україною і Великою Британією, яка після Brexit замінить для наших країн Угоду про асоціацію", - йдеться у повідомленні.

У МЗС відзначили спільне розуміння амбітності цього двостороннього документа, який відповідатиме високому рівню відносин між країнами.

Читайте також: Джонсон не планує повертатися до старої версії Brexit або йти у відставку

Як повідомлялося, Велика Британія планувала вийти з ЄС 29 березня 2019 року. Згодом дату виходу було перенесено на кінець жовтня.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неодноразово заявляв, що має намір будь-якою ціною здійснити Brexit, навіть без угоди про вихід. Якщо до кінця жовтня уряду Великої Британії не вдасться домовитися з Брюсселем, то Джонсон має попросити у Брюсселя відкласти вихід на три місяці — до 31 січня 2020 року.

У закордонних ЗМІ з'явилася інформація, що британський парламент цього тижня може відправити Джонсона у відставку через політичну кризу, що спричинили суперечки навколо Brexit. Утім Джонсон заявив, що у відставку йти не збирається.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-