У Страсбурзі у понеділок розпочинається осіння сесія ПАРЄ

У Страсбурзі у понеділок розпочинається осіння сесія ПАРЄ

Укрінформ
У Страсбурзі 30 вересня – 4 жовтня проходитиме осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

За програмою засідання також заплановані урочистості з відзначення 70-річчя Ради Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Новоутворена у Верховній Раді України 9-го скликання постійна делегація в ПАРЄ не подаватиме заявки на затвердження своїх повноважень, а відтак, не братиме участь в осінній сесії у відповідь на безумовне повернення російської делегації до Асамблеї.

У вівторок, 1 жовтня, до ПАРЄ звернеться та відповість на запитання президент Франції Еммануель Макрон. За інформацією секретаріату Асамблеї, французькому лідеру вже попередньо поставлено 89 запитань від делегатів.

У цей же день Макрон візьме участь в урочистостях з нагоди 70-ї річниці Ради Європи, що пройдуть на найвищому національному і міжнародному рівні у Страсбурзькій опері. На церемонію запрошені близько 1200 високих гостей. Не виключається, що деякі національні делегації бойкотуватимуть участь в церемонії у відповідь на присутність в ПАРЄ російської делегації.

Читайте також: Німецький дипломат пояснив, чому Росію повернули у ПАРЄ

У вівторок у форматі окремої події також відбудеться обмін думками із президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

У середу, 2 жовтня, до Асамблеї вперше звернеться нова генеральний секретар РЄ Марія Пейчинович-Бурич. Вона також проведе першу прес-конференції для журналістів.

У цей же день делегати обиратимуть віцепрезидента ПАРЄ за квотою російської делегації.

Упродовж цього тижня у Страсбурзі перебуватиме українських режисер, колишній російський політв’язень Олег Сенцов. Він зустрінеться з громадськістю у Постійному представництві України при Раді Європи, а також візьме участь у події в ПАРЄ з проблематики руйнування авторитарними режимами механізму захисту прав людини.

За основним проектом порядку денного сесії, Асамблея розгляне питання захисту добровільних анонімних інформаторів, спільних стандартів інституту омбудсменів, захисту жертв тероризму, а також єврейської культурної спадщини.

Окрім цього буде оголошено лауреата цьогорічної правозахисної премії ПАРЄ ім. Вацлава Гавела.

За програмою засідань, ПАРЄ обговорить функціонування демократичних інститутів у Молдові постмоніторинговий діалог з Північною Македонією та внесок Банку розвитку Ради Європи в утвердження інклюзивних суспільств.

Делегати також проведуть дебати з проблематики трудової міграції у Східній Європі, а також насильства у сфері акушерства і гінекології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-