Білий дім визнав, що звузив доступ до тексту розмови Трампа й Зеленського — CNN

Білий дім визнав, що звузив доступ до тексту розмови Трампа й Зеленського — CNN

Укрінформ
В адміністрації президента США Дональда Трампа визнали, що розпорядилися передати текст його розмови з президентом України від 25 липня на окремий сервер, тим самим суттєво звузивши доступ до засекреченого раніше документа.

Про це повідомив у п'ятницю телеканал CNN.

"Юристи Ради національної безпеки вказали, що з секретним документом потрібно поводитися належним чином", - наводить видання слова високопоставленого представника Білого дому.

Як зауважили в президентській адміністрації, текст уже був засекречений, тому немає нічого поганого в тому, що його перемістили на інший сервер з вищим ступенем секретності для зберігання. Водночас, залишається незрозумілим, хто саме таким чином кардинально обмежив доступ до стенограми.

Читайте також: У Сенаті США вимагають "дослівної стенограми" розмови Трампа й Зеленського

Нагадаємо: президенти США й України спілкувалися телефоном 25 липня. У серпні так званий викривач з розвідувальної спільноти звернувся до свого керівництва зі скаргою про те, що президент Трамп зробив неприпустиму пропозицію іноземному лідеру. Це викликало значний політичний резонанс у США та призвело до початку формальної процедури імпічменту глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-