Кулеба: Ми йдемо в ЄС, навіть якщо там над цим і не замислюються

Кулеба: Ми йдемо в ЄС, навіть якщо там над цим і не замислюються

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба переконаний, що Європейський Союз неминуче ухвалить рішення про членство України у спільноті.

Про це Кулеба розповів в інтерв'ю "Європейській правді".

Кулеба підкреслив, що сьогодні Україна має безпрецедентну за глибиною Угоду про асоціацію з ЄС, проте на цьому не зупиниться.

"Ми йдемо до членства в ЄС, навіть якщо сам Євросоюз ще над цим і не замислюється", - сказав він, підкресливши, що Україна відкидає будь-які альтернативні ідеї членству в ЄС.

За його словами, щоб ЄС погодився на вступ України, потрібно стати для спільноти "своїми".

Читайте також: Україна рішуче налаштована продовжити співпрацю з НАТО для вступу в Альянс — Божок

"Для цього треба самим перестати бути частиною "русского мира". І саме цим ми зараз займаємося. Треба вийти з політичної сфери інтересів (Росії – ред.), припинити кидатися вліво-вправо, як ми це робили 30 років. Мовляв, тут ми прискорюємо євроінтеграцію, тут гальмуємо, тут ми рухаємося до НАТО, а тут оголошуємо позаблоковість. Ці метання потрібно припинити", - сказав віцепрем’єр.

Станом на зараз Кулеба не допускає, що ЄС в офіційних документах пропише перспективу членства України у спільноті, проте переконаний, що це неодмінно трапиться.

"Але я бачу можливість прив’язати нас одне до одного ще міцніше, після чого ЄС буде набагато легше ухвалювати рішення про членство України. Я взагалі вважаю, що зрештою це буде неминучим. ЄС сам прийде і запропонує нам членство", - зазначив віцепрем’єр.

Як повідомлялося, 7 лютого 2019 року Верховна Рада 8-го скликання ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований тодішнім президентом Петром Порошенком.

В нинішньому уряді запевнили, що стратегічний курс України на вступ до Європейського Союзу та НАТО закріплений у Конституції та залишається незмінним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-