“Батьківщина” внесла у Раду законопроєкти про референдум і ринок землі

“Батьківщина” внесла у Раду законопроєкти про референдум і ринок землі

Укрінформ
Народні депутати від фракції “Батьківщина” зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти №2182 “Про всеукраїнський референдум” та №2183 “Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття, відчуження та розпорядження землями сільськогосподарського призначення”.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

Авторами двох законопроєктів є голова фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко її заступник Сергій Соболєв та народні депутати від фракції Вадим Івченко та Олександр Абдуллін.

Наразі тексти законопроєктів та супровідні документи до них не оприлюднено.

Зазначається, що обидва документи надійшли до парламенту 26 вересня і передані на розгляд керівництву.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня лідер партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко від імені своєї політсили звернулася до Президента Володимира Зеленського із закликом перед ухваленням закону про продаж земель сільськогосподарського призначення провести всеукраїнський референдум. Політик інформувала, що “Батьківщина” розробила законопроєкт про всеукраїнські референдуми і він буде зареєстрований у парламенті вже 26 вересня.

Тимошенко висловила побоювання, що українську землю зможуть скупити іноземці, хоча урядовим законопроєктом про продаж сільгоспземлі передбачається її продаж лише українцям і українським компаніям.

Читайте також: Кабмін затвердив законопроєкт про ринок землі

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 25 вересня зареєстрував у парламенті законопроєкт №2178 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”. Документом, зокрема, пропонується з 1 жовтня 2020 скасувати заборону на відчуження земель с/г призначення усіх форм власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-