Пристайко провів засідання ГУАМ у Нью-Йорку

Пристайко провів засідання ГУАМ у Нью-Йорку

Укрінформ
Міністри закордонних справ Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) обговорили на 34-му засіданні в Нью-Йорку пріоритети українського головування в організації у 2019 році.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"26 вересня на полях 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку відбулося 34-е засідання Ради міністрів закордонних справ Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ). У ході засідання, на якому головував міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, були обговорені план заходів та пріоритети українського головування в ГУАМ у 2019 році", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у пресслужбі, окремо учасники обговорили виклики та загрози у регіоні та скоординували пріоритетні кроки щодо підвищення ефективності організації та посилення її ролі на міжнародній арені.

Читайте також: Україна та Гренада встановили дипломатичні відносини

Як повідомлялося, ГУАМ - регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова. В основі утворення цієї форми співпраці лежить єдність позицій країн із подібними політичними й економічними зовнішніми орієнтаціями. Організація створена в 1997 для протистояння впливу Росії в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-