У Кабміні створять робочі групи для боротьби з корупцією

У Кабміні створять робочі групи для боротьби з корупцією "на всіх фронтах"

Документ
Укрінформ
У Кабінеті міністрів спільно з представниками громадських організацій створять робочі групи для боротьби з корупційними схемами у різних галузях.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет під час конференції в клубі Кабміну щодо антикорупційних заходів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо кожного проєкту (боротьби з корупцією у різних галузях — ред) ми зможемо сформувати спільну робочу групу, яка складатиметься з представників уряду та громадянського суспільства", - сказав Дубілет.

До цього координатор урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Оксана Величко розповіла, що 110 громадських організацій описали 139 необхідних антикорупційних заходів у різних сферах.

«Галузеві корупційні схеми працюють у нас багато років, і ми спробували їх викласти на папір. Це зробили 110 громадських організацій, які надавали свої пропозиції від галузевих експертів. Кожен антикорупційний захід має опис проблеми і рішення, кроки, які необхідно зробити, щоб подолати її. Запропоновані 139 коротких описів антикорупційних заходів не є вичерпними з точки зору кількості і рецептів рішень», - сказала вона.

Вона навела приклад, що серед корупційних схем, які необхідно подолати, є затягування різними органами влади та інституціями ухвалення рішень, що змушує бізнес звертатися до посередників, аби вирішувати питання.

«Наприклад, були нарікання, що Державіаслужба затягує розгляд питання щодо визначення допустимої висоти будівель навколо аеропортів, і будівельники змушені шукати людей, які допоможуть пришвидшити вирішення питання», - сказала вона.

Крім того, Величко наголосила, що система запобігання корупції у виконавчих органах влади неспроможна здолати корупційні схеми. Вона додала, що для подолання галузевих корупційних схем необхідні мобільні ефективні команди, які би включали в свій склад і державних службовців, і громадських діячів, і експертів.

Читайте також: Перепис населення обійдеться державі у 5 мільярдів — Дубілет

"Суть нашої пропозиції, яку ми робимо Кабінету міністрів, в тому, що для боротьби з галузевими корупційними схемами необхідно створити проєкт команди, скласти план, призначити відповідальних з боку влади і з боку громадських організацій", - сказала Величко.

Згідно із запропонованим переліком, йдеться про подолання корупції у сферах оборони, юстиції, економіки, соцполітики, культури, освіти, охорони здоров'я, енергетики, інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-