Держстат порахував, що перепис населення обійдеться у 5 мільярдів — Дубілет

Держстат порахував, що перепис населення обійдеться у 5 мільярдів — Дубілет

Укрінформ
Бюджет здійснення перепису населення, згідно з проєктом Держслужби статистики, становить 5 мільярдів гривень.

Про це поінформував міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет під час конференції в клубі Кабміну щодо антикорупційних заходів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз говорять про те, що час зробити ще один перепис населення. Мені нещодавно у проєкті Держстату принесли дані про бюджет цього перепису, він становить 5 мільярдів гривень, і я розумію, що ефективніше та простіше буде зробити так званий електронний перепис населення", - сказав Дубілет.

Він припустив, що перепис населення можна замінити створенням єдиного реєстру українців шляхом об'єднання 6-7 різних реєстрів, в яких "розпорошені" базові дані про громадян.

Читайте також: Уряд працює над створенням єдиного реєстру українців

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 30 липня 2019 року підписав указ "Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг". Також указом започатковується робота над проведенням електронних виборів та електронного перепису населення в Україні. Серед ключових завдань, передбачених указом, — прискорення наповнення Єдиного державного демографічного реєстру, який наразі містить дані лише близько 14 млн громадян, та запровадження інноваційних засобів електронної ідентифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-